Megnyílt a nevezés a 2. KMN – Donaton Futóversenyre!


A X. Kolozsvári Magyar Napok jubileumi programsorozatából nem hiányozhat a 2018-ban útjára indított KMN – Donaton Futóverseny sem. Az idei kiadásra augusztus 24-én 10 órakor kerül sor. A versenyzők augusztus 22. déli 12 óráig online tudnak regisztrálni a https://donaton.ro/ weboldalon. A helyek száma korlátozott.

A futóversenyről

A legenda szerint közel 400 évvel ezelőtt a Hója-erdőnél legeltető Donát egy éjszaka felfigyelt a Törökvágásnál Kolozsvárra felé közeledő török seregre. A hős pásztor lélekszakadva futott be a városba, egyenest a városházára. Éppen csak annyi ideje maradt, hogy riassza a város lakóit, ezt követően a nagy megerőltetéstől holtan rogyott össze. Neki köszönhetően a katonaságot hamar összetrombitálták, s elűzték az törököket Kolozsvár falai alól. Az út, melyet az önfeláldozó Donát pásztor megtett, ma is a nevét viseli. A Kolozsvári Magyar Napok keretében az ő emlékét idézzük meg a KMN – Donaton Futóversenyen.

Távok, megmérettetések

A versenyzők 1, 4 és 10 kilométeres távon, tíz korcsoportban mérhetik össze erejüket.
A vállalkozó kedvű érdeklődők augusztus 22-ig jelentkezhetnek előzetesen a https://donaton.ro/ weboldalon. Az esetlegesen fennmaradt helyeket a verseny napján, augusztus 24-én a Farkas utcai versenyközpontban lehet betölteni. Tekintettel arra, hogy a versenyen részt vevők létszáma korlátozott, érdemes időben regisztrálni a megmérettetésre. A 14 év alattiak számára a nevezési díj 5 RON, a 14 év fölöttiek esetében pedig 15 RON – előzetes regisztrálás esetén. A helyszíni nevezés díja: a 14 év alattiak számára 10 RON, a 14 év fölöttiek számára 30 RON. A rajtcsomag átvételére pénteken, 17.00-20.00 óra között kerül sor, valamint szombaton reggel a verseny előtt a Farkas utcai színpad háta mögött felállított versenyközpontban is átvehető.

 

A nevezési díjak fejében minden résztvevőnek befutóérmet, mikrocsipes rajtszámot, szükség esetén egészségügyi ellátást, a frissítőpontoknál vizet, izotóniás italt, gyümölcsöt, müzliszeletet biztosítunk. A célba érésnél minden versenyzőt az ökörsütésre szóló kóstolójeggyel, a felnőtt versenyzőket pedig frissen csapolt kézműves sörrel fogadjuk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az idei KMN – Donaton Futóversenyre. Részletes információkat a https://donaton.ro/ honlapon, valamint az esemény Facebook-oldalán, a www.facebook.com/kmndonaton címen találhatnak.