VERSENYSZABÁLYZAT

Időpont: 2021. augusztus 22., törökvágási Kolozsvári Falumúzeum

Rajt: 10 óra

Kategória: 1 kilométer, 5 kilométer, 10 kilométer egyéni

 1.Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: szabályzat) a augusztus 22-én megrendezésre kerülő III. KMN-DONATON FUTÓVERSENYRE vonatkozik, melynek főszervezője a Kincses Kolozsvár Egyesület (a továbbiakban: szervező). A szabályzatot a szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.

 1. A futóversenyt a szervező egyéni 1 km, 5 km, 10 km távon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon.
 2. A futóversenyen való részvételhez a 16 évnél idősebb résztvevőknek rendelkezniük kell az alábbi, védettséget igazoló dokumentumok valamelyikével: 10 napnál régebbi oltási igazolással, 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, 24 óránál nem régebbi antigén teszttel vagy a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.
 3. A résztvevő köteles befizetni a nevezési díjat, illetve elfogadni és aláírni a Felelősségvállalási nyilatkozatot.
 4. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, a 18 év alatti versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat és a Felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidőben történő leadása.
 5. A versenyzők 1, 5 és 10 kilométeres távokon mérhetik össze erejüket. Az útvonalak a kolozsvári Falumúzeum területén és a Hója erdőben lesznek kijelölve. Az 1 kilométeres táv kizárólag a Falumúzeum területén, az 5 és  10 kilométeres táv első és utolsó 1 kilométere a Falumúzeum területén, a táv közbeeső része pedig a Hója erdő ösvényein lesz.

 

I. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!

 

 1. Az időpontok a helyszíni és időjárásbéli tényezőktől függően változhatnak!
 2. A rendezvény létszámkorlátos. A nevezések feldolgozása a banki tranzakciók szerinti sorrendben történik. Amennyiben egy nevező befizetése azt követően kerül feldolgozásra, hogy a létszám már betelt, nem lesz lehetősége részt venni a versenyen.
 3. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot csak személyesen tudják átvenni.
 4. Rajtcsomagátvétel: augusztus 21-én, valamint augusztus 22-én, a verseny napján.
 5. A versenyen való részvételhez kizárólag a rajtcsomag szükséges, melyet előzetesen lehet átvenni. A versenyzőket e-mailben értesítjük a pontos helyszínről, valamint a Facebookon és a weboldalon is elérhető lesz az erre vonatkozó információ. A rajtcsomagokat a versenyt megelőző nap, augusztus 21-én a főtéri Infópontnál, délután 15–20 óra között, illetve a versenyközpontban a verseny napján, augusztus 22-én, 8.30-tól 9.30-ig lehet átvenni.
 6. A szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt és a helyszínen tájékoztatja a versenyzőket.
 7. Szintidő: 2 óra

 

II. A nevezés menete

 

 1. A szervező csak előnevezést biztosít.
 2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.
 3. A szervező előnevezést 2021. augusztus 7-én 8 órától fogad, az érvényes nevezés egyben magában foglalja a nevezési díj szervezőhöz való beérkezését is. Nevezni a létszámlimit végéig lehetséges.
 4. A szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít.
 5. A részvételhez a 16 évnél idősebb résztvevőknek rendelkezniük kell az alábbi, védettséget igazoló dokumentumok valamelyikével: 10 napnál régebbi oltási igazolással, 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, 24 óránál nem régebbi antigén teszttel vagy a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.
 6. A 18 év alatti versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat nevezéssel egyidőben történő benyújtása.
 7. 18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése és elfogadása, mely a nevezőfelületen elektronikusan történik.
 8. Az online nevezéssel a versenyző nevezését a „Nevezés” gombra való kattintással a szervező automatikusan elfogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
 9. Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
 10. A nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot.
 11. Nevezést követő módosításra nincs lehetőség.

 

III. Részvételi díjak

 

14 ÉV ALATT: 10 RON

14 ÉV FÖLÖTT: 20 RON

 

IV. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

 

 1. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.
 2. Amennyiben olyan időjárási feltételek lépnek fel, melyek nem teszik lehetővé a verseny megszervezését, a szervező erről értesíti a résztvevőket, és egy következő időpontban rendezi meg az eseményt.
 3. Az ilyen jellegű vis maior helyzetek esetén a szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére.

V. A nevezési díj tartalma

 

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza:

 

 1. részvétel a futóversenyen,
 2. egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére,
 3. futóútvonalak biztosítása,
 4. egészségügyi ellátás biztosítása,
 5. rajtszám,
 6. víz, izotóniás ital, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcs, csokoládé, müzliszelet.

VI. A szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

 

3-6 év közöttiek (I. kategória)

7-9 év közöttiek (II. kategória)

10-11 év közöttiek (III. kategória)

12-13 év közöttiek (IV. kategória)

14-15 év közöttiek (V. kategória)

16-17 év közöttiek (VI. kategória)

18-34 év közöttiek (VII. kategória)

35-44 év közöttiek (VIII. kategória)

45-54 év közöttiek (IX. kategória)

55 év felettiek (X. kategória)

 

VII. A verseny napja, rajt

 

 1. A futóverseny napjának főbb eseményeit a szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg: 8.30 órától a versenyközpont megnyitja kapuit, 10 órakor rajt.

 

VIII. Útvonal

 

 1. Az útvonalakat a szervezők egymástól jól látható, „DONATON” feliratú szalagokkal és a tájékozódást segítő táblákkal, valamint irányjelző bójákkal látják el.
 1. A szervezők több helyen is ellenőrzik, hogy a versenyzők az útvonalon haladnak-e végig.

IX. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

 

 1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a szervező a https://www.facebook.com/kmndonaton , https://www.facebook.com/magyarnapok , valamint a https://donaton.ro/ , https://magyarnapok.ro/ oldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a szervező nem vállal felelősséget.
 2. A szervező a fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket.
 3. A szervező kizárja a futóversenyből azt a versenyzőt, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás stb.), vagy lecsalja a távot.
 4. A verseny időtartamára (az előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen szabályzatot mind a szervező, mind pedig a versenyző köteles elfogadni, függetlenül attól, hogy a versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
 5. A szervező fenntartja az útvonal-, program-, és időpontváltoztatás jogát!
 6. A versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről, valamint hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Célja továbbá meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket, valamint szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységét, és megbüntetni azokat, akik a versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.

X. Részvételi jogosultság

 

 1. Versenyen csak az arra benevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt.
 2. Az előnevezés csak abban az esetben érvényes, ha a versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig átutalja a megadott bankszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.
 3. Azon versenyző esetében, aki a regisztráció lezárta után nevez, a beérkezett nevezést és a nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.
 4. A versenyző köteles az ún. „fair play” elveit a verseny során betartani, a többi sportolót nem akadályozni.
 5. A versenyző köteles a szervező és a versenybíró utasításait betartani.
 6. A versenyző a nevezés elküldésével és a regisztrációval megerősíti, hogy edzettségi állapota megfelelő.
 7. A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (Versenyző) a nevezés leadásával egyidőben visszavonhatatlanul elfogad.