NEVEZÉS

VERSENYSZABÁLYZAT

Időpont: 2024. augusztus 24., törökvágási Kolozsvári Falumúzeum

Rajt: 10 óra

Távok: 1 km, 5 km, 10 km, 21 km

 1. Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: szabályzat) az augusztus 24-én megrendezésre kerülő 6. KMN DONATON FUTÓVERSENYRE vonatkozik, melynek főszervezője a Kincses Kolozsvár Egyesület (a továbbiakban: szervező). A szabályzatot a szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
 1. A futóversenyt a szervező egyéni 1 km, 5 km, 10 km, 21 km távon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon.
 2. A résztvevő köteles befizetni a nevezési díjat, illetve elfogadni és aláírni a Felelősségvállalási nyilatkozatot.
 3. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, a 18 év alatti versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat és a Felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egy időben történő leadása.
 4. A versenyzők 1, 5, 10 és 21 kilométeres távokon mérhetik össze erejüket. Az útvonalak a kolozsvári Falumúzeum területén és a Hója erdőben lesznek kijelölve. Az 1 kilométeres táv kizárólag a Falumúzeum területén, az 5, 10 és 21 kilométeres táv a Falumúzeum és a Hója erdő ösvényein lesz.

1. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!

1.1. Az időpontok a helyszíni és időjárásbéli tényezőktől függően változhatnak!

1.2. A rendezvény létszámkorlátos. A nevezések feldolgozása a banki tranzakciók szerinti sorrendben történik. Amennyiben egy nevező befizetése azt követően kerül feldolgozásra, hogy a létszám már betelt, nem lesz lehetősége részt venni a versenyen.

1.3. Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot csak személyesen tudják átvenni.

1.4. Rajtcsomagátvétel: augusztus 23-án a főtéri infopontnál, 15–20 óra között.

1.5. A versenyen való részvételhez kizárólag a rajtcsomag szükséges, melyet előzetesen lehet átvenni. A versenyzőket e-mailben értesítjük a pontos helyszínről, valamint a Facebookon és a weboldalon is elérhető lesz az erre vonatkozó információ.

1.6. A szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt és a helyszínen tájékoztatja a versenyzőket.

1.7. Szintidő: 4 óra

2. A nevezés menete

2.1. A szervező csak előnevezést biztosít.

2.2. Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.

2.3. A szervező előnevezést 2024. július 12. 8 órától fogad, az érvényes nevezés egyben magába foglalja a nevezési díj szervezőhöz való beérkezését is. Nevezni a létszámlimit végéig lehetséges.

2.4. A szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít.

2.5. A 18 év alatti versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat nevezéssel egy időben történő benyújtása.

2.6. 18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a Felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése és elfogadása, mely a nevezőfelületen elektronikusan történik.

2.7. Az online nevezéssel a versenyző nevezését a „Nevezés” gombra való kattintással a szervező automatikusan elfogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.

2.8. Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.

2.9. A nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot.

2.10. Nevezést követő módosításra nincs lehetőség.

3. Részvételi díjak

2024. augusztus 18. 24:00 óráig KEDVEZMÉNYESEN lehet nevezni:

14 ÉV ALATT: 15 RON

14 ÉV FÖLÖTT: 30 RON

A  15. Kolozsvári Magyar Napok hetén – 2024. augusztus 19 – augusztus 22. déli 12 óráig az alábbi díjak befizetésével lehet nevezni:

14 ÉV ALATT: 25 RON

14 ÉV FÖLÖTT: 40 RON

4. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

 4.1. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

4.2. Amennyiben olyan időjárási feltételek lépnek fel, melyek nem teszik lehetővé a verseny megszervezését, a szervező erről értesíti a résztvevőket, és egy következő időpontban rendezi meg az eseményt.

4.3. Az ilyen jellegű vis maior helyzetek esetén a szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére.

5. A nevezési díj tartalma

 A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza:

 1. részvétel a futóversenyen,
 2. egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére,
 3. futóútvonalak biztosítása,
 4. egészségügyi ellátás biztosítása,
 5. rajtszám,
 6. víz, izotóniás ital, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcs, csokoládé, müzliszelet.

6. A szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

 3-6 év közöttiek (1. kategória)

7-9 év közöttiek (2. kategória)

10-11 év közöttiek (3. kategória)

12-13 év közöttiek (4. kategória)

14-15 év közöttiek (5. kategória)

16-17 év közöttiek (6. kategória)

18-34 év közöttiek (7. kategória)

35-44 év közöttiek (8. kategória)

45-54 év közöttiek (9. kategória)

55-64 év közöttiek (10. kategória)

65 év felettiek (11. kategória)

7. A verseny napja, rajt

 A futóverseny napjának főbb eseményeit a szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg: 8.30 órától a versenyközpont megnyitja kapuit, 10 órakor rajt.

8. Útvonal

8.1. Az útvonalakat a szervezők egymástól jól látható, „DONATON” feliratú szalagokkal és a tájékozódást segítő táblákkal, valamint irányjelző bójákkal látják el.

8.2. A szervezők több helyen is ellenőrzik, hogy a versenyzők az útvonalon haladnak-e végig.

9. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

9.1. A futóversennyel kapcsolatos információkat a szervező a https://www.facebook.com/kmndonaton , https://www.facebook.com/magyarnapok , valamint a https://donaton.ro/ , https://magyarnapok.ro/ oldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a szervező nem vállal felelősséget.

9.2. A szervező a fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket.

9.3. A szervező kizárja a futóversenyből azt a versenyzőt, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás stb.), vagy lecsalja a távot.

9.4. A verseny időtartamára (az előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen szabályzatot mind a szervező, mind pedig a versenyző köteles elfogadni, függetlenül attól, hogy a versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).

9.5. A szervező fenntartja az útvonal-, program-, és időpontváltoztatás jogát!

9.6. A versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről, valamint hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Célja továbbá meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket, valamint szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységét, és megbüntetni azokat, akik a versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.

10.Részvételi jogosultság

10.1. Versenyen csak az arra benevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező versenyző vehet részt.

10.2. Az előnevezés csak abban az esetben érvényes, ha a versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig átutalja a megadott bankszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.

10.3. Azon versenyző esetében, aki a regisztráció lezárta után nevez, a beérkezett nevezést és a nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.

10.4. A versenyző köteles az ún. „fair play” elveit a verseny során betartani, a többi sportolót nem akadályozni.

10.5. A versenyző köteles a szervező és a versenybíró utasításait betartani.

10.6. A versenyző a nevezés elküldésével és a regisztrációval megerősíti, hogy edzettségi állapota megfelelő.

10.7. A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad.