ÎNREGISTRARE

DESPRE DONATON

A şasea ediție a Crosului Donaton este programată în 24 august, în penultima zi a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj 2024. Concursul se va desfășura prin locurile prin care se spune că a alergat și păstorul Donát: în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” și pe cărările răcoroase, șerpuitoare, ale pădurii Hoia. Alergătorii vor trece astfel chiar prin fața statuii ciobanului erou, statuie care se află de câțiva ani expusă în Parcul Etnografic, în toată splendoarea sa.

Crosul va începe la ora 10:00. Startul și sosirea vor fi amenajate în incinta Parcului Etnografic.

Concurenții își pot încerca forțele pe distanțele de 1, 5, 10 şi 21 kilometri, la 11 categorii de vârstă.

Înscrierile se vor face online, pe pagina web: https://donaton.ro, astfel:

Taxă de participare REDUS până la data de 18 august, ora 24:00, astfel: 15 lei pentru concurenții sub 14 ani, și 30 lei pentru participanții cu vârste peste 14 ani.

În perioada 19 august-22 august ora 12:00 taxa de înscriere este de 25 lei pentru concurenții sub 14 ani, și 40 lei pentru participanții cu vârste peste 14 ani.

Numărul participanților este limitat.

Pachetele de start pot fi preluate vineri, 23 august, între orele 15:00–20:00, de la punctul de informații din Piața Unirii.

În schimbul taxei de înscriere, toți concurenții vor primi numere de concurs cu microcip (în caz de nevoie asistență medicală) și medalii de participare, precum și apă, fructe și batoane müsli la punctele de alimentare.

Păstrând tradiţia anilor precedenţi, concurenții obosiți vor fi întâmpinați la sosire de berăria Fóti cu un pahar de bere rece sau sirop.

Vă așteptăm cu drag!